Panouri radiante ECOSUN U

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Panourile radiante în infraroșu tip ECOSUN U sunt sisteme de incalzire cu eficienta ridicata, usor de montat si cu costuri reduse de exploatare.

Aceste panouri radiante în infraroșu utilizează principiul incalzirii radiante, in infrarosu : unda de caldura emisa de catre panoul radiant incalzeste obiectele din incapere, care, la randul lor, incep sa emita caldura. Panourile radiante in infrarosu funcționează pe același principiu cu cel după care soarele încălzește Pământul prin intermediul radiațiilor infraroșii.

Datorita modului de finisare a suprafetei radiante şi distribuţiei uniforme a temperaturii pe suprafaţa acestuia, cantitatea de energie termica emisa prin unde infrarosu este de cca. 98%, restul de cca. 2% fiind convectie naturala a aerului.

Panourile radiante in infrarosu tip Ecosun sunt finisate cu o vopsea speciala denumita Termocrystal, ce contine particule de siliciu si care duce la marirea de aproximativ 2,5 ori a suprafetei de emisie.

In acest mod este asigurat si randamentul de cca. 98% a acestor panouri radiante in infrarosu.

Panourile radiante in infrarosu pot fi utilizate cu succes pentru incalzirea urmatoarelor spatii : dormitoare, camere copii, bai, bucatarii, holuri, livinguri, birouri, camere de joaca, vestiare, magazine, cabinete medicale , sali de sport, biserici etc.

Sistemul de incalzire cu panouri radiante in infrarosu poate fi utilizat ca unic sistem de incalzire sau ca un sistem de incalzire suplimentar, de confort.

Panourile radiante in infrarosu tip ecosun U sunt indicate a se monta in pozitie orizontala, pe tavan. In acest mod se obtine randamentul maxim al sistemului de incalzire. Daca nu exista posibilitatii moantarii pe tavan panourile radiante in frarosu pot fi montatae si in pozitie verticala, pe perete. Daca se monteaza in pozitie verticala, randamentul sistemului de incalzire scade cu circa 10%.

Panourile radiante in infrarosu tip ECOSUN U sunt in carcasa metalica si sunt dotate cu sistemul de prindere si cablu de alimentare. Spatele panoului radiant in infrarosu este izolat termic, astfel incat montajul acestuia este posibil pe orice tip de material : beton, caramida, lemn, rigips etc.

Comanda panourilor radiante in infrarosu este indicat sa se realizeze prin intermediul unui termostat de ambient : termostat de ambient (tip priza in priza sau aparent pe perete sau in doza ingropata etc).

Caracteristici tehnice ale panourilor radiante in infrarosu tip Ecosun U :

ecosunu12

Suprafetele indicate in tabel sunt orientative.

Dimensionarea exacta a necesarului de caldura se face separat, pentru fiecare incapere, in functie de urmatorii parametrii :

- suprafata exacta a incaperii

- inaltimea exacta a incaperii

- functionare ca unic sistem de incalzire sau functionare ca sistem suplimentar, de confort

- gradul de izolatie termica ,exterioara sau/si interioara

- suprafete vitrate

- numar pereti exteriori

- natura si grosimea peretilor

- zona geografica

 

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0