Degivrare jgheaburi, burlane si acoperisuri

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Sistemul de degivrare pentru jgheaburi se monteaza cu scopul de a preveni depunerea zapezii si a ghetii in interiorul jgheaburilor .

Prin utilizarea unui astfel de sistem de degivrare se evita ruperea jgheaburilor, datorata depunerilor de zapada si gheata, se evita infiltratiile de apa de pe langa jgheab, pe sub acoperis, deterioarea fatadelor caselor si formarea de turturi.

Se pot evita accidentele cauzate de caderile de zapada, gheata si turturi, pe trotuare si masini.

jgheab1
jgheab2
jgheab3

Sistemul de degivrare pentru burlane se monteaza cu scopul de a preveni depunerea zapezii si a ghetii in interiorul acestora .

Se evita spargerea burlanelor, datorata dopurilor de gheata formate in interiorul acestora , se evita deterioarea fatadelor caselor si formarea de turturi.

In general, in momentul in care se realizeaza sistemul de degivrare pentru jgheaburi, se protejeaza si burlanele care preiau scurgerea apelor pluviale din acestea.

jgheab4
jgheab5
jgheab6

Sistemul de degivrare pentru acoperis se poate monta pe orice tip de acoperis, cu scopul de a preveni si indeparta depunerile de zapada si gheata si infiltratiile de apa pe sub acoperis. Sistemul de degivrare se poate monta pe toata suprafata acoperisului, pe anumite zone ale acoperisului, pe dolii. In general sistemul se monteaza pe o suprafata paralela cu jgheabul, avand o latime minima de 0,5m.

Sistemul de degivrare se utilizeaza in general in cazul acoperisurilor cu panta mica de scurgere a apelor pluviale.

Prin utilizarea unui astfel de sistem de degivrare se evita depunerile de zapada si de gheata pe suprafata protejata a acoperisului, se evita infiltratiile de apa pe sub acoperis, deteriorarea fatadelor caselor si formarea de turturi.

In general, in momentul in care se realizeaza sistemul de degivrare pentru acoperisuri, se protejeaza si jgheaburile care preiau scurgerea apelor pluviale de pe acoperis.

De asemenea, sistemul de degivrare se poate utiliza si pentru acoperisurile mediteraneene (acoperisuri orizontale, gen terasa, circulabile). In cazul acestor acoperisuri se poate proteja intreaga suprafata a acoperisului sau numai anumite zone ale acestuia. Pentru evitarea distrugerilor provocate de infiltratii si de inghetul acestora este obligatoriu sa se protejeze zonele din dreptul sifoanelor de scurgere de pe acoperisul gen terasa.

jgheab7
jgheab8
jgheab9
jgheab10
jgheab11
jgheab12

Cablurile electrice utilizate pentru degivrarea jgheaburilor, burlanelor si acoperisurilor sunt cabluri de degivrare speciale, pentru asemenea aplicatii. Cablurile prezinta rezistenta mecanica crescuta, rezistenta la cicluri de temperatura (inghet-dezghet), rezistenta la ultraviolete. Practic, odata montate, aceste cabluri de degivrare nu mai trebuie indepartate.

Cablurile de degivrare sunt cabluri monofilare sau bifilare, cu manta metalica (pentru impamantare). Cablurile pot fi prefabricate la rola (fiecare rola are o anumita lungime si o anumita putere _ aceste cabluri nu se pot taia) sau pot fi cabluri de degivrare cu autoreglare (aceste cabluri de dezghetare se pot taia in functie de lungimea necesara care trebuie dezghetata).

Tensiunea de alimentare a cablurilor de dezghetare poate fi 230V sau 380V.

Cablurile prefabricate, la rola (lungime si putere) se monteaza in interiorul jgheaburilor si a burlanelor ´´ dus-intors ´´ . Prinderea se poate face cu ajutorul clemelor speciale din plastic, a platbandelor metalice cu spatii de prindere, a  benzilor autoadezive de aluminiu sau a benzilor adezive de bitum cu aluminiu.

Garantia cablurilor de degivrare este de 10 ani.

Montajul cablurilor de dezghetare se poate realiza de catre echipele de montaj ale societatii noastre sau de catre echipele de montaj ale beneficiarului, sub indrumarea furnizorului.

Sistemele de degivrare pot fi comandate manual (comanda on-off) prin simpla atasare a unui stecher la capatul de alimentare a cablului de degivrare sau prin intermediul unei sigurante automate, sau pot fi comandate automat, prin intermediul unui sistem de comanda automat, compus dintr-un controller de temperatura si umiditate (digital sau analogic) , un senzor de temperatura si un senzor de umiditate.

jgheab13
jgheab14
jgheab15
ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0