Incalzire in pardoseala cu agent termic

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic- sistemul de incalzire cu evolutia cea mai spectaculoasa din ultimii ani

Datorita randamentelor exceptionale, confortului termic obtinut si a usurintei in exploatare, tot mai multi beneficiari aleg acest sistem de incalzire. Sistemele de incalzire in pardoseala utilizeaza o temperatura scazuta pentru incalzirea suprafetei pardoselii si o distributie uniforma a temperaturii, printr-o energie radianta medie, ceea ce creeaza confortul termic dorit.

Incalzirea prin pardoseala mai are un avantaj, respectiv emanarea uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a  pardoselii. Aspect foarte important pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari. 

teava-pex-penta-17x2-pardoseala-purmo-brasov-500x500
920

In cazul instalatiilor de incalzire prin pardoseala, suprafata podelei va emite caldura atat in aerul din incapere, cat si catre pereti si tavan. In comparatie cu sistemele clasice de incalzire (incalzire cu calorifere), sistemele de incalzire in pardoseala creeaza un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel o senzatie optima de confort.

Popularitatea de care se bucura incalzirea prin pardoseala intre celelalte sisteme de incalzire prin suprafata se datoreaza distribuirii aproape ideale a temperaturii in incapere.

 

bathroom-heating-systems-sydney-melbourne-perth-canberra
imagesCA85LDIM
imagesCAUB9P5Z

Instalatia de incalzire prin pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de amenajare a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei, spre exemplu, unde in mod normal ar fi montat un radiator.  Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt esentiale in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica sau in proiectarea dotarii salilor de gimnastica, unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente. 

Domenii de utilizare ale sistemului de incalzire in pardoseala

 Sistemul de incalzire in pardoseala poate fi utilizat, ca unic sistem de incalzire, in urmatoarele tipuri de cladiri:

- cladiri de locuinte: case, vile, case de vacanta, apartamente la bloc

- cladiri publice: cabinete medicale, scoli, gradinite, birouri, sali de sport, terenuri de fotbal, piscine, biserici, camine de batrani, magazine universale, restaurante

- constructii industriale: hale de depozitare, hale de productie, showroom-uri auto

Printr-o dimensionare corecta a sistemului de incalzire prin pardoseala, acesta acopera fara probleme necesarul de caldura al incaperii sau incaperilor in care va functiona. Pentru o functionare optima a sistemului  este necesara dimensionarea corecta a sistemului de incalzire in pardoseala in functie de necesarul termic al cladirii si de solutia specifica aleasa.

imagesCAUB9P5Z
imagesCAAUU88R

De ce sa montezi sistemul de incalzire in pardoseala PURMO :

  1. Fiabilitate si experienta

      Conditia asigurarii unui confort real este aceea de a se elabora un proiect bine conceput si un montaj corespunzator al instalatiei. In obtinerea tuturor avantajelor rezultate din folosirea incalzirii prin pardoseala, Purmo se bazeaza pe cei peste 30 de ani de experienta in domeniu.  Purmo este marca a Rettic ICC, unul dintre primii furnizori de instalatii de incalzire prin pardoseala din Europa, experienta indelungata conferind increderea partenerilor si clientilor din numeroase tari. In instalatia care functioneaza corespunzator, temperatura pardoselii nu poate depasi 29°C. De obicei, in conditii meteorologice medii, aceasta temperatura nu depaseste 24 – 25°C. O astfel de temperatura practic nu este sesizata la pipait. Executia necorespunzatoare atrage dupa sine o incalzire excesiva a pardoselii si prin aceasta se pierd toate avantajele instalatei si pot aparea chiar probleme serioase de exploatare.  Iata de ce, siguranta ca elementele componente ale sistemului se potrivesc , ca sistemul este complet si montajul a fost corect executat sunt conditii esentiale pentru a te bucura de beneficiile incalzirii prin pardoseala, conditii pe care sistemele Purmo le indeplineste cu succes.

  1. Calitate si siguranta

      Purmo inseamna calitate superioasa si siguranta deplina. De aceea, componentele sistemului de incalzire prin pardoseala sunt realizate din materii prime de buna cea mai buna calitate, pentru a nu compromite fiabilitatea instalatiei.  Sistemul de incalzire prin pardoseala Purmo se produce in conformitate cu standardele ISO 9001 si ISO 14001. Durabilitatea elementelor, testate in timpul cercetatorilor de laborator, depaseste 50 de ani.

teava-pex-penta-17x2-pardoseala-purmo-brasov-500x500
Logo_Purmo
  1. Garantie indelungata Inalta calitate a sistemului de incalzire prin pardoseala permite acordarea unei garantii de 10 ani in situatia folosirii in instalatie doar a elementelor apartinand sistemului Purmo.
  2. Service de specialitate Oferim service si consultanta de specialitate, asigurate de colectivul nostru de specialisti. Instalatorii Purmo recomandati si proiectantii colaboratori garanteaza o buna functionare a instalatiei, fiabilitate indelungata si confort optim in exploatare.

Automatizarea sistemului de incalzire in pardoseala

       Pentru automatizarea sistemului de incalzire in pardoseala se utilizeaza cronotermostate digitale programabile cu senzor de temperatura pentru pardoseala si senzor de temperatura pentru ambient. Sistemul de incalzire este prevazut cu distribuitoare - colectoare, cu debitmetre si pompa de recirculare.

       Distribuitoarele dispun de electrovalve, care inchid sau deschid circuitele de incalzire, in functie de comanda primita de la cronotermostate.

       Pentru o exploatare eficienta a sistemului de incalzire este indicat ca fiecare suprafata ce urmeaza a fi incalzita sa fie controlata de catre un cronotermostat.

Avantajele utilizarii sistemului de incalzire in pardoseala

- Confort termic ridicat:

- Economie de combustibil : pana la 50% fata de sistemele clasice de incalzire cu calorifere

- Randamente crescute ale sistemului de incalzire in pardoseala

- Eliminarea curentilor de aer din incapere

- Posibilitati multiple de amenajare:

- Comanda separata a sistemului de incalzire pentru fiecare incapere incalzita:

sistem_de_incalzire_in_pardoseala_wp_001808_164463
imagesCAAUU88R
imagesCA10QYHU
ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0